Lieknėjimas puer
Turinys
Čia ir kyla painiava, nes Vakaruose juodąja arbata vadiname visai kitą arbatos rūšį.
Pu-erh arbata — subrandinta žalioji arbata, kilusi iš Kinijos, Junanio provincijos. Išsiskiria savo gamybos technologija — pradžioje arbata paruošiama kaip žalioji, o vėliau fermentuojama pasitelkiant natūralų arba dirbtinį pagreitintą būdą.
Jei daugumą arbatų rekomenduojama suvartoti per pirmus metus po pagaminimo, Pu-erh su laiku įgyja vis geresnę kokybę. Seniau pu-erh arbatos lapai fermentuodavosi natūraliai, kadangi nebūdavo greito transporto ir arbatžolės pradėdavo fermentuotis jas gabenant.
Atsiradus mechaniniam transportui arbatžolės greitai atgabenamos, todėl norint paruošti pu-erh naudojama dirbtinė fermentacija lieknėjimas puer lapai sukraunami į krūvą, mirkomi karštame vandenyje, kad greičiau įvyktų fermentacijos procesas. Iš tikrųjų Kinijoje gaminami du puero arbatos tipai porūšiai : Subrandinta lieknėjimas puer turi daug skirtingų rūšių, mat keičiant fermentavimo sąlygas arbata gaunama vis kitokia.
Sufermentuota arbata laikoma metus, kol iš jos pasišalina kartumas. Kinijoje pu-erh tradiciškai presuojama į įvairių formų ir lieknėjimas puer figūras — plytas brickblynus cakelizdus tuo cha ir kt.
lieknėjimas puer Ši arbata nuo seno vartojama kinų liaudies medicinoje kaip gerinanti virškinimą, blužnies darbą. Nustatyta, kad Pu-erh mažina cholesterolio kiekį kraujyje, turi antimikrobinių, antimutageninių savybių. Pu Erh arbatos poveikis: mažina cholesterolio kiekį kraujyje, tonizuoja medžiagų apykaitą kepenyse; lieknėjimas puer pašalinamas alkoholis; šalina šlakus; stiprina imuninę sistemą; Taip pat yra pastebėta, kad Pu-erh arbata gali būti geriama infekcinių ligų profilaktikai, ji lieknėjimas puer bakteriostatinį poveikį stabdomas bakterijų dauginimasis.